Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün pazari kuruluşlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrol şeşna kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide mimarilmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki kötü, yangın, gaz lambası vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların vesair katlara intikalini mâni olmak yahut olabilir olduğu derece geciktirmektir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin yerı sıra, yangın bapları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere özge yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut müstacel bir durumda insanların hafif bir itmesi ile içeriden hariçya selim açılmaktadır.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak herhangi bir marifet yerı olmayan birinin denemesi sıkıntı yaratacaktır.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çtuzakışmasına olanak sağlar. Yangın bapları umumiyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabil evgin durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir Yangın Kapısı şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin olağandan uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok bir araba insanın güç ve esrar kaybına da defa harisabilir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının spontane kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve kötüın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı darya kapanmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolaylıkla ve hariçya hak açılmalıdır.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar düzgülü kapı kolu kabil olur.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 aksiyonlevi[bileğteamültir

Report this wiki page